Kurssit

Lapin Kiipeilijät järjestää eritasoisia kiipeilykursseja (video) alkeiskurssista jääkiipeilyn jatkokursseihin saakka. Seuraavalle kurssille pääsy edellyttää edellisen kurssin käymistä tai vastaavien taitojen hallitsemista. Seuran retkille pääsy edellyttää yleensä retken vaativuutta vastaavan kurssin käymistä tai vastaavia taitoja.

Kursseja järjestetään tilauksesta sekä aika ajoin, kun ilmoittautuneita on tullut listalle tarpeeksi. Kurssien ajankohdista informoidaan erikseen tällä sivustolla sekä sähköpostitse ilmoittautujille.

Alkeis- eli yläköysikiipeilykurssille  voi tulla huoltajan kanssa alle 16-vuotiaat ja 16 vuotta täyttäneet huoltajan kirjallisella suostumuksella.  Liikuntahallin sisäseinällä kiipeily vaatii alkeiskurssin käymistä tai vastaavia taitoja (todistettava tarvittaessa ohjaajalle / liikuntahallin valvojalle). Lisäksi vasta alkeiskurssin käynyt kiipeilijä pääsee kiipeämään seinällä ainoastaan vuorojen aikana yläköydellä. Alle 16 vuotiaat saavat kiivetä kiipeilyvuorolla oman huoltajan varmistuksessa. Myöhemmin liidikurssin käynyt kiipeilijä voi jatkaa harrastusta itsenäisesti. Kiipeily tapahtuu täysin kiipeilijän ja varmistajan omalla vastuulla. Kiipeilijän on huolehdittava omasta vakuutusturvastaan.  Seuralla ei ole minkäänlaista tapaturmavakuutusta.

Alkeiskursseja järjestetään yleensä yksi keväällä ja yksi syksyllä, jos kursseille on ilmoittautuneita riittävästi. Ilmoittautuminen ei ole sitova, joten pistä rohkeasti ilmoittautuminen menemään niin kurssi toteutuu.

 

 

Mikään kurssi ei tee kenestäkään vielä taitavaa kiipeilijää, vaan antaa perustiedot turvalliseen harrastamiseen. Lopullinen asioiden omaksuminen tapahtuu pikkuhiljaa harrastuksen myötä. On tärkeää harrastaa kurssin jälkeen kiipeilyä, koska opitut asiat ovat parin kuukauden päästä jo unohtuneet.

Comments

 1. Henna Alakunnas says:

  Hei. Seinäkiipeily kiinnostaisi kovasti tuossa Sodankylän liikuntahallilla. Miten ja milloin mahdollisesti alkeiskurssi tai vastaava alkaisi? Onko muuta hintaa kuin jäsenmaksu ja seinän+varusteiden köyttömaksut? Onko mahdollista kiipeilla aina vuokravälineillä, toisinsanoen, pitääkö harrastajan ostaa omat välineet?

  • laki says:

   Voi harmi!
   Meillä oli alkeiskurssi maanantaina, mutta kun nämä viheliäiset nettisivut oli palveluntarjoajalla päivityksessä.
   Huomenna kto-kurssin yhteydessä voit käydä vielä alkeiskurssin.
   Koitanpa soittaa sulle ja saada vielä kiinni.
   Alkeiskurssi 30e + jäsenmaksu 30e + seinämaksu 2e/vuoro + 1e välinevuokra/vuoro.
   On mahdollista kiivetä aina vuokravälineillä.

   t. PJ-Aki

 2. Pia Kangas says:

  Koska on seuraava alkeiskurssi? Olisi mukava päästä kiipeilyyn mukaan.

 3. Aki says:

  Hei Pia!

  Olis mukava saada sut mukaan kivaan toimintaan.
  Meillä oli tuossa kevään alussa jo tämän kevään kurssi, mutta jos saat haalittua lisää kavereita kasaan niin voitais pitää vaikka toukokuun alkupuolella kurssi. Kiirettä kyllä pitää. Muuten se menee tuonne ens syksyyn. Heti kun saadaan kymmenen kurssilaista kasaan niin järjestetään kurssi. Hyvä kun ilmottauduit. Täälä jo kolme muuta odottavat kans kurssille pääsyä. Enää 7 puuttuu.

 4. Annele Halmekoski says:

  Hei,
  tosi harmillista-tammikuun 2016- alkeiskurssi on just , kun meillä on 7 italialaistanssijaa illallisella- innostuin kovasti tuosta seinäkiipeilystä tyttäreni perheen kanssa Helsingisssä! Pitänee odottaa uutta kurssia !!

Speak Your Mind

*