Kiipeilypaikat / hinnat

Sodankylän liikuntahalli

Liikuntahallin seinä on 9m korkea. Muutaman metrin kattopätkän jälkeen kaksi reiteistä taittaa 10 metriin. Kaksi reiteistä on pystysuoria ja loput seitsemän päälle kaatuvia.

Kiipeilymaksu 2024: Kiipeily Välinevuokra
Seuran jäsen 3 2
Ei jäsen 6 6
Nuoret 2 0
Lapset 0 0

 

Seuran vuorot ovat maanantaisin klo 18.15-21.00, keskiviikkoisin klo 18.15-21.00 ja lauantaisin klo 18.15-21.00.  Jos sinulla ei ole aikaisempaa kiipeilykokemusta, voit tulla kokeilemaan kiipeilyä maksamalla ohjaajalle lisäksi varmistamismaksun 10e. Maksut suoritetaan paikan päällä lippaaseen. Vuorolla ohjaaja tarkistaa, että kiipeilykurssit on käytynä tai että varmistaminen onnistuu (koskee erityisesti omien välineiden kanssa kiipeämään meneviä). Seuraan kuulumattomien kiipeilijöiden on ennen kiipeilyä tutustuttava seinän sääntöihin ja allekirjoitettava varmistustaidot osoittava rekisteröintilomake. Ohjaaja myös tarkistaa, että kaikki ovat maksaneet maksut ennen kiipeilyä ja kirjanneet nimensä vihkoon.

Liikuntahallin vuorolista löytyy Sodankylän liikuntahallin sivuilta. Kannattaa tarkistaa mahdolliset poikkeukset, koska puulaakisähly ja tapahtumat peruuttavat monesti meidän vuoroja.

Rahkavaara

Rahkavaarassa on potentiaalia boulder-reiteille. Tällähetkellä siellä on vain muutama vaarallisen korkea sooloreitti (LaKi guy-video). Puheenjohtaja ei suosittele menemään alueelle ilman asiantuntevaa opastusta. Paikkaa on mahdollista kehittää paremmaksi.

 

 

 

 

 

Orajärven hirviäkuru

Hirviäkurulla on kaksi kalliosektoria. Ensimmäisellä kallioseinällä on yksi pultattu reitti ja muutama helppo trädireitti. Toisen seinämän reitit lähtevät veden yläpuolelta ja eivät näin ollen sovi aloittelijoille. Siellä on kaksi pultattua reittiä ja muutama trädireitti sekä veden päällä kulkeva pitkä boulder-reitti.

 

 

 

 

 

Posion Korouoma

Korouomalle on matkaa 190km. Se on merkittävin kiipeilypaikka Lapin Kiipeilijöille etäisyyden ja kiipeilyn laadun huomioon ottaen. Siellä voi harrastaa sportti-kiipeilyä, trädi-kiipeilyä sekä jää- ja mixed-kiipeilyä korkealla tasolla.

 

 

 

 

 

Rovaniemen seutu

Rovaniemen seudulta löytyy osa Suomen parhaista boulder-kiipeilyreiteistä. Sadan kilometrin säteellä löytyy myös neljä köysikiipeilykalliota.

 

 

 

 

 

 

Inarin suunta

Inarin suunnalle on tehty joitakin boulder-reittejä. Niistä tietävät tarkemmin Rovaniemen Vuoristoklubin jäsenet. Inarin suunnalla on paljon potentiaalia myös köysireiteille. Ei muuta kuin kiipeilypaikkoja etsimään.

 

Löytämättömät paikat

Etsimme jatkuvaasti uusia harrastuspaikkoja. Erityisesti Sodankylän lähistöltä (60km säteellä) olevia isoja kiviä olisi mukava löytää. Kannattaa aloittaa etsiminen kartalta esim retkikartta. fi sivustolta. Kun löydät ison kiven merkin tai jyrkänteen, printtaa kartta ja käy tarkistamassa se. Kannattaa myös kysyä puheenjohtajalta onko paikalla jo käynyt joku. Kivenetsintäsivulla löytyy listoja katsotuista paikoista.